Szórakozás

Schmuck Andor sörös rekeszeken karácsonyozott anyukájával

Schmuck Andor minden évben megszokott menetrend szerint tölti a karácsonyt: három testvérével és édesanyjával ajándékoznak, majd Korda Gyuri bácsival és Balázs Klárival vacsorázik.

“Rajtam kívül már minden testvéremnek van gyermeke, így kora délután találkozunk, nehéz lenne összehangolni az estét. Vacsorázni már hagyományosan jó pár éve Kordáékkal szoktunk, aztán késő este indulás édesanyámhoz, akivel egy régi emlékezetes éjszakát elevenítünk majd fel”

– mondta a 24.hu-nak Schmuck, aki 25 évvel ezelőtt egy éjjel-nappali boltban dolgozott eladóként, itt érte a legemlékezetesebb szenteste.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

“A tulaj szólt, hogy tripla pénzért bent maradhatok vigyázni a boltra meg a raktárra, hiszen akkor még nem volt riasztó és távfelügyelet. Rögtön rácsaptam az ajánlatra, hiszen három napi pénzt kaptam hat óra semmiért. Édesanyám persze nem örült, de mit tehetett szegény, az esti ajándékozás után elmentem dolgozni. Ott voltam a nagy boltban és raktárban egyedül. A sörös rekeszek tornyokban, csak a hűtőgépek morajlása zavarta meg a csendet, majd éjfél felé kopogtatnak a raktár ajtón. Gondoltam mégse lesz olyan unalmas az este, biztos a főnök jött ellenőrizni, hogy az élő riasztó nem alszik-e. Kinyitottam az ajtót, és legnagyobb meglepetésemre édesanyám volt, kezében egy kis tál diós bejglivel. Én ott álltam, nem tudva mit kezdeni a helyzettel. Behívtam, és ott a sörös rekeszek árnyékában, egy bolt raktárában értettem meg, hogy mit jelent a karácsony, az anyai szeretet, a család fontossága. Több órát beszélgettem anyuval, azóta is a legszebb karácsonyként emlékezem erre az éjjelre. Ezt ismételjük meg évről évre.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik