Szórakozás

Élő legendával köszönti az ünnepet Magyarország kedvenc netrádiója

Volt idő, amikor többen hallgatták őket külön-külön az önálló műsoraikkal, mint az összes manapság létező rádióállomást együttvéve. Idén a magyar rádiózás két élő legendája, Komjáthy György és B. Tóth László közösen vezeti az ünnepi műsort a Poptarisznya.hu internetes rádióban.

Ritka, kivételes alkalom, amikor két rádiós legenda együtt hallható, méghozzá a világon mindenhol elérhető fórumon. A két műfajteremtő szakembernek a mai napig rengeteg rajongója van Ausztráliától Amerikáig, ők már régóta kérik levelekben és a közösségi oldalakon, hogy Komjáthy és B. Tóth üljenek ismét mikforon elé.

2015. karácsonyán valóra válik a sok-sok szimpatizáns álma. Az élő adás december 22-én 9 órától 12-ig hallható, az ünnep során azonban többször is ismétli Magyarország kedvenc retro netrádiója, a Poptarisznya.hu.

Fotó: Poptarisznya
Fotó: Poptarisznya

Négy évtized az éterben – “A Komjáthy”

A véletlen játéka volt, hogy én, aki addig csak a klasszikus zenével foglalkoztam, egy szép napon a könnyűzene, a slágerlisták “hangja” lettem. Sikerült megnyernem a hallgatók bizalmát. Rajtuk is múlt, hogy több mint négy évtizeden át ott volt a nevem az újságokban a Vasárnapi koktél, Csak fiataloknak, Töltsön egy órát műsorokkal, majd a kereskedelmi rádiózás két zászlós hajójával a Danubius és a Sláger rádióval szerződtem. De hol van már a Danubius, hol a Sláger Rádió? Mások jöttek, mások foglalták el az étert. És ez így van rendjén. Tényleg így van rendjén? Ma már csak a Poptarisznya.hu rádióban B.Tóth László ösztönzésének hatására ébresztem fel néha-néha a “Komjáthy Koktélt”. Mert nálam visszatértek a régi idők, a régi élmények

– emlékezik vissza Komjáthy György.

Mester és tanítványa együtt az online éterben

Komjáthy az én tanítóm. Büszke vagyok arra, hogy megtanított rádiózni, büszke vagyok arra, hogy együtt dolgozhattunk és büszke vagyok arra, hogy ha hívom, jön a rádiómba közös műsort vezetni

– mondja B. Tóth László, a Poptarisznya.hu programigazgatója, társtulajdonosa.

Fotó: Poptarisznya
Fotó: Poptarisznya

Valódi szakemberek, évtizedes tapasztalattal

A jelenleg elérhető médiumokból sajnos egyre jobban kiszorul az érték, és az értelem, valamint az ilyen jellegű műsorok. Helyüket a sokszor külföldi tulajdonosok profitorientált érdekből vezérelt sablonos műsorai veszik át, ahol nem a közvetített tartalom a fontos, hanem a korlátlan slágerzenék továbbítása. Mindenképp észrevehető, hogy a rádiózást nem információ továbbításra, hanem kizárólag zeneszolgáltatásra használják. Természetesen nálunk is fontos szerepet kap a zene, mi is megteszünk mindent, hogy kielégítsük a hallgatóink igényeit, de műsorainkat évtizedes tapasztalattal rendelkező valódi rádiós szakemberek készítik.

Hallgasd te is

A műsor a www.poptarisznya.hu oldalon hallható és „látható” is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik