Szórakozás

Hosszú ideje küzdött betegségével Benkó Sándor

Kapcsolódó cikkek

Életének 76. évében, december 15-én elhunyt a Benkó Dixieland Band alapítója, Benkó Sándor. A világhírű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, klarinétos már egy ideje küzdött a szervezetét megtámadó betegséggel, de családja nem gondolta, hogy ilyen hamar feladja a küzdelmet. Utolsó mentsvára a máj transzplantáció lehetett volna, de felesége, Katalin tudta, hogy erre nem sok esély van.

“Jó ideje küzdött már májbetegséggel, folyamatosan járt kivizsgálásokra. Az elmúlt egy hónapot kórházban töltötte. Volt szó arról, hogy transzplantációt csinálnak az orvosok, de sajnos erre már nem kerülhetett sor. Valójában tisztában voltunk azzal, hogy egy 76 éves embernél már nem igazán végeznek ilyen műtétet, de arra nem gondoltunk, hogy ennyire közel van a vég. Azt gondoltuk, a kivizsgálások után hazajön majd a kórházból…” – árulta el a Blikknek az özvegy.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Benkó halála után hogyan folytatódik a róla elnevezett zenekar működése, de az özvegy azt mondja, a férje nélkül már nem viselhetik tovább a Benkó Dixieland Band nevet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik