Szórakozás

Máté 15 évig titkolta, hogy Törőcsik Mari unokája

Törőcsik Mari (Törőcsik Mari)
Törőcsik Mari (Törőcsik Mari)

Tizenöt évig senkinek sem beszélt híres nagymamájáról a hónapban 80. születésnapját ünneplő Törőcsik Mari unokája, Járai Máté. A szintén színész férfi azért nem híresztelte híres felmenőjének kilétét, hogy a saját érdemei miatt jusson előre.

“Törőcsik Mari léte a családban nagyban befolyásolta, hogy ma színész vagyok.

A pályám kezdetén megmondta: nem segít, de nem azért, mert nem szeret.

Abban hitt, hogy a tehetség úgyis utat tör magának. Hét alkalommal nem vettek fel a színművészetire, de akkor is tudtam, hogy ez az utam. Soha nem mondtam el, hogy ki a nagyanyám. Tizenöt év után megkeresett egy újságíró, akkor megkérdeztem Mari mamát: elmondhatom? Persze, én büszke vagyok rád! – felelte. Amikor vendégjátszottunk a Tháliában, felállva tapsolt. Annál, hogy ő dicsér engem, nincs nagyobb elismerés” – mondta a Borsnak Járai Máté.

Fotó: Facebook / Bertleff András
Fotó: Facebook / Bertleff András

A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas művésznő, Törőcsik Mari annak idején maga avatta fel Máté játékszínházát a kertben.

“Családi házban éltünk Budán, és mivel a mindenem volt a színjátszás, építettek nekem egy színpadot a kertben. Természetesen a színházamnak hivatalos megnyitója is volt, ahol Mari mama felment a színpadra és elmondta a Reszket a bokor című verset. Ünnepélyesen felavatta. Sosem számított, hogy Mari nem vér szerinti nagymamám, mivel 1972-ben házasodott össze a nagypapával – Maár Gyula, Kossuth-díjas rendezővel – és én 78-ban születtem” – tette hozzá a fiatal színész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik