Szórakozás

Pornómagazinos ügye miatt küzd Som-Balogh Edina

Balogh Edina (Balogh Edina)
Balogh Edina (Balogh Edina)

A Barátok közt színésznője, Som-Balogh Edina néhány évvel ezelőtt rendkívül kellemetlen helyzetbe került egy pornómagazin miatt, amelynek címlapján egy „akció­ban lévő” meztelen női testre montírozták a fejét. Edina bírósághoz fordult, már megjárta az elsőfokot, a másodfokot és a Kúriát is, de még mindig nem került pont az ügy végére.

“Terhes voltam, amikor a mocskos pornómagazin miatt járnom kellett a bíróságra. Nem bírtam idegekkel, végül mindent a férjemre bíztam. (…) Annyira megdöbbentette a bírót is ez a mocskos ügy, hogy első fokon szokatlanul komoly kártérítést ítéltek meg” – mondta a Borsnak a színésznő, akinek elsőfokon ötmillió forintot ítéltek meg a kiadótól, és még ötmilliót a felelős szerkesztőtől.

Az ügy másodfokra került, ott is elismerték a jogsértést, de a szerkesztőnőt felmentette a bíróság. Még Edinának kellett volna hétszázezer forint perköltséget kifizetni, ami egyéb kiadásokkal majd egymillióra rúgott.

“Ekkora arcátlan gaztett után, miután meghurcolnak, bemocskolnak, még én fizessek a szerkesztőnőnek?! Azonnal jogorvoslatért fordultunk a legfelsőbb bírói testülethez, a Kú­riához. Igazunk lett, hatályon kívül helyezték a másodfok döntését, törölték az erre vonatkozó illetéket. (…) Azt hiszik, hogy bárkit bemocskolhatnak? Bárkinek az arcát odatehetik, és még nekünk kell magyarázkodni? Aki ezt elkövette, az ne ússza meg! Mondja ki a bíróság, hogy bűnös, felelnie kell” – tette hozzá Som-Balogh Edina, akinek ügyét a Kúria döntése után ismételten újra kell tárgyalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik