Szórakozás

Lagzi Lajcsi bekéreti a börtönbe a trombitáját

Miután eldőlt, hogy a lopással és vesztegetéssel vádolt Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi január 24-ig előzetes letartóztatásban marad, elkezdett berendezkedni a börtönéletre. Úgy tűnik, hogy a törvénynek köszönhetően hamarosan megkaphatja a rács mögé saját trombitáját is.

“Jogszabály határozza meg az elítélteknél tartható tárgyakat. Ezek között parancsnoki engedéllyel lehet hangszer is, akár trombita, furulya, fuvola, gitár vagy hegedű. Utób­biak a legnépszerűbb hangszerek a fegyintézetekben. Minden esetben egyedileg vizsgálják meg az erre vonatkozó kérelmet, és ha úgy látják, hogy a hangszer használata az intézetbe való beilleszkedést, illetve a társadalomba való visszatérést segíti, akkor természetesen lehet engedélyezni. Sőt egy alapos biztonsági ellenőrzés után akár saját hangszerét is megkaphatja az elítélt. A különböző szabadidős programokon és kulturális rendezvényeken való részvételre szintén van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a fogvatartott nem feltétlen arra kapja az engedélyt, hogy a zárkájában használja hangszerét, azonban a börtön kultúrtermében gyakorolhat” – nyilatkozta a Blikknek a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtófőnöke.

Lajcsi állítólag még nem adta be a kérelmét, de ügyvédje szerint már készül rá, és ha beviszik végre az imádott trombitáját, az a régi életére emlékeztetheti majd, és talán lelkileg is sokat jelenthet számára, ha hosszú hónapok után végre újra belefújhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik