Szórakozás

Pécsi Ildikó fia fellebbez a gyerektartás ellen

A bíróság hétfőn a gyermekelhelyezésben és gyerektartásban is döntött, így az eddig megállapított havi 60 ezer forint helyett 115 ezer forintot kellene Szűcs Csabának fizetnie fia után, ami visszamenőleg 1,3 millió forintra rúg. Ezzel szemben Pécsi Ildikó fia eddig is mindössze 20 ezer forintot adott gyermeke eltartására, anyagi helyzetére hivatkozva, éppen ezért egyáltalán nem elégedett az ítélettel. Ügyvédjével fellebbeznek.

“Néhány hónappal korábban – ideiglenes intézkedésként – havi 60 ezer forintnak megfelelő összeget állapított meg a bíróság, ám a mostani ítélet szerint 115 ezer forintot kellene fia után fizetnie Csabának. Ez azt jelenti, hogy visszamenőleg 1,3 millió forintot követelnek ügyfelemtől. A bíróság számunkra ismeretlen módszerrel történt mérlegelésétől függetlenül, tudomásunk szerint az elmúlt hónapokban semminemű olyan változás nem következett be ügyfelem jövedelmi és vagyoni viszonyaiban, ami majdnem a duplájára emelhetné a tartásdíj összegét. Az ítélet ezen rendelkezése jogszabály- és iratellenes, valamint végrehajthatatlan is. Ezt méltatlanul magasnak tartjuk, ezért mindenképpen fellebbezünk” – nyilatkozta a Borsnak dr. Bilkei-Gonzó Dávid, Csaba ügyvédje.

Egyelőre az ingatlankérések is nyitottak maradtak, de Pécsi Ildikó elmondta, abban bízik,  most már minden jobbra fordul, hogy fia és menye papíron is különváltak. Pártos ügyvédje szerint viszont büntetőjogi következményei is lehetnek annak, ha Csaba nem fizet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik