Szórakozás

Frei Tamás megint elhagyja az országot, miután robbantotta a bombát

Ahogy a korábbi három regénye, úgy a legújabb, Agrárbárók című is csak egy fikció. Ennek ellenére a történet most is megdöbbentő hasonlóságot mutat a mai magyar politikai helyzettel. Frei Tamás szerint nem kell ezt olyan komolyan venni, hiszen ez csak az ő olvasata. Megmondó ember sem akar lenni, habár sokszor kívánja azt, bárcsak tévedne sztorijaiban.

Az író tehát megint robbantotta a bombát, de könyve utóéletét már csak messziről fogja figyelni, hiszen ahogy minden télen, most is Amerikába utazik.

“Nem egyszerű az utóvédharc, nagyon jó dolog ilyenkor felülni a repülőre, és Miamiig menni. Most elmegyek 4-5 hónapra, és itt hagyom magam mögött a zűrzavart. Ezt viccesen mondom, de azért csak félig-meddig viccesen. Nem is az az érdekes, hogy az magára ismer-e, aki magára akar ismerni. Hanem hogy a szóban forgó emberek egymást gerjesztik. Erre jöttem rá.  ‘Ez te vagy’ – mondja az egyik nagy játékos a másik nagy játékosnak. De én már nagyon messze leszek, mire az a beszélgetés idáig jut” – mondta a Blikknek Frei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik