Szórakozás

Eljött a pillanat, hogy pulykát darabolnak a tévében

De legalább végre nem uncsi énekes-vetélkedőt kell nézni.

Már nekünk is van tehetségünk – Magyarországnak mától van tálentuma. A Got Talent már több mint 50 országban képernyőre került, és október 10-től végre van magyarosch verzió is, az RTL Klubon.

És már ennyire az elején le merjük írni: a prototípus teljesen rendben van.

A műsorba műfaji megkötés nélkül, 4 éves kor felett bárki jelentkezhetett, és ez már az első adásból tökéletesen kiderült, hiszen például

pulykát trancsírozó henteslány

eddig nem mutathatta be tudását egyetlen népszerű hazai tehetségkutató műsorban sem.

Itt viszont ez történt, a csaj produkciója TÉNYLEG az volt, hogy a csontozóval ráment a baromfira. Mi mondjuk lelkiismereti okokból egy vegán verziónak jobban örültünk volna: mondjuk egy rituális  szejtándarabolás vagy egy őrült tofuklopfolás ennél nagyságrendekkel barátságosabb showelem; de tény, hogy így viszont látványos volt (azt elfelejtettük nézni, hogy a stáblistába bekerült-e  „A forgatás során állat nem sérült” szöveg).

Abszolút jogos volt a műsorvezető, Sebestyén Balázs kérdése, hogy vajon mi lett volna a mutatvány a következő fordulóban, de sajnos ezt már nem tudhatjuk meg. Aki nem látta a műsort, annak kedvéért elmondjuk: a lány nem jutott tovább.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

Ha már az MC-ket említettük: Dombóvári István nemrég azzal biztatott minket, hogy Sebestyén Balázzsal remek párost alkotnak, és be kell látni, hogy – egy adás alapján legalábbis – tényleg jól működnek együtt.

A zsűriben Horgas Eszter, Kovács Patrícia, Csuja Imre és Linczényi Márkó ülnek, utóbbi egyébként a Kolin nevű zenekar énekese, ha valaki nem tudná. (A többieket nem mutatnánk be, bízunk az olvasók képességeiben.)

Je suis favágó

Volt bennünk egy kis félsz, és – hogy ismét visszakanyarodjunk a Dombi-interjúra – ezt már korábban is hangoztattuk, nevezetesen, hogy nem áll-e fenn a veszélye annak, hogy egy ilyen „bármit lehet” vetélkedő hülyemágnesként funkcionál majd; és a Kárpát-medence összes idiótája jelentkezik valami beteg produkcióval, a zsűri és a műsorvezetők pedig szanaszét alázzák őket, a kevésbé értelmes közönség legnagyobb örömére.

Sőt még a műsor elején is volt bennünk ilyen érzés: ha például én azt mondom, hogy gyertek a műsorba, mert itt bármilyen tudást be lehet mutatni, akkor bizony ne lepődjek meg, ha valaki jön, és fát vág. Mert ő abban jó. Márpedig a favágót többen is kiröhögték.

A vonatkozó aggodalmainkat egyébként azért felejtettük el elég hamar,

mert Csuja Imre.

A műsor leginkább azért szórakoztató, MERT CSUJA IMRE. Ez az ember akkora telitalálat, hogy innentől az összes eddigi uncsi énekesverseny összes eddigi zsűritagját elfelejthetjük.

Ha ez a műsor kizárólag abból állna, hogy a versenyzőkből egy büdös pixelt sem látunk, és egy órán át csak azt nézzük, hogy hogyan reagál Csuja Imre a produkciókra, már akkor is élvezhető lenne az adás. Mert CSUJA IMRE.

Ő az, aki nem hozza a külföldi Talentekben megismert műcsodálkozást – tudják, amikor a zsűritag úgy ül ott, hogy közben feszt arra gondol, hogy vajon most veszi-e a kamera, és a biztonság kedvéért alaposan meglepett arcot vág. Csuja Imre nem ilyen – ő ugyanúgy belefeledkezik az ügyes, a kevésbé ügyes és a teljesen kretén versenyzők show-jába, mint egy random tévénéző. Csak ő közben zseniális.

Különösebben a többi zsűritagra sem lehet panasz, persze azt mindenki eldöntheti magában, hogy Linczényi Márkótól tahóság volt-e megtagadni azt a szimpla kis igent, amivel egyetlen egy fordulóval tovább lökhetett volna egy lányt, aki kb. az egész életét erre a produkcióra tette fel.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

Bár a brit műsorban feltűnt Metánemberhez hasonló fingóművésznek rettenetesen örültünk volna, azért el kell ismerni, hogy a lég-DJ, a vámpír vagy akár a visszafelé beszéléssel tökéletes csehszlovák akcentust beszélő kislányhoz hasonló figurák miatt érdemes lehet máskor is odakapcsolni a Talentre.

De legközelebb a favágót is juttassák tovább, hadd lássuk, mit produkál a következő fordulóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik