Szórakozás

Som Lajosnak veszélybe került a lakhatása

som-lajos(1)(430x286)(1).jpg ()
som-lajos(1)(430x286)(1).jpg ()

A Piramis zenekar egykori tagja kilátástalan helyzetben van. A 2012-ben őt ért rablótámadás óta nehezen megy neki a mozgás, éppen ezért költöznie kellett lakásából. Som Lajos jelenleg idősek otthonában él.

“Mozgássérült lettem, alig bírok lépcsőn felmenni a harmadik emeletre. A VIII. kerületi önkormányzati lakásomat azóta sem sikerült földszintire vagy liftesre cserélni, ezért szeptember 30-ig további haladékot kértem az idősek átmeneti otthonában való költségmentes tartózkodásra. Köszönöm az érdeklődést, de nem tudom, hogy lesz tovább” – kezdte a Blikknek a 68 éves zenész, akinek támadóját 5 és fél év börtönre ítélték.

Som arról is mesélt, hogy a haladék lejárta után nem tudja, hogyan fogja finanszírozni megélhetését.

“Egy kis lakás rezsiköltségét ki tudom gazdálkodni a 47 500 forintos nyugdíjamból, és abból a pár ezerből, ami hónapokra levetítve a jogdíjakból összejön, hiszen a VIII. kerületi lakásom fenntartási költségét azóta is fizetem. Csakhogy mostantól itt, az angyalföldi otthonban is fizetnem kell, méghozzá havi 98 ezret! Ha kerületi lakos lennék, csak a nyugdíjam 60 százalékát, azaz 28 500 forintot vonnának le tőlem ezen a helyen. Már ez is jó lenne, bár így egy lakást már nem tudnék fenntartani, akármilyen kicsi is lenne a rezsije. Reménykedem, hogy a két önkormányzat meg fog egyezni egymással egy lakáscserében.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik