Szórakozás

Vujity Tvrtko új műsort szeretne a TV2-n

Naplóhoz hasonló közéleti magazinműsort tervez a TV2-re Vujity Tvrtko. A riporter kilenc hónap után tért vissza a csatornához, de az idegenvezetést és a horvát tévézést is élvezte. Villáminterjú.

Miért döntöttél úgy, hogy a hirtelen decemberi búcsú után visszatérsz a TV2-höz?

17 év és 2 hónap után 9 hónap szünet az olyan, mintha elmentem volna nyaralni, és nagyjából ez is történt. Hűséges vagyok a városomhoz, a családomhoz, a kosárlabda csapatomhoz, és ezek szerint a TV2-höz is. Voltak megkeresések és ajánlatok Magyarországról és külföldről is, mégis a visszatérés mellett döntöttem. Nagyrészt Azurák Csaba miatt, nagyon jól esett, hogy visszahívtak. Hétfőn volt bennem egy nagyon pici izgalom. 6:55-kor kezdődött a Mokka, de 7:03-kor már olyan volt, mintha el sem mentem volna.

Mivel töltötted az elmúlt hónapokat?

Pécsen töltöttem a napjaimat, sokat pihentem és dolgoztam. Például koreai turistacsoportot kísértem a városban mint idegenvezető, ez is az egyik végzettségem. Megmutattam nekik a látványosságokat és meséltem nekik a történelmünkről. Vicces volt, mert végig fotózkodtak és töltötték fel a képeket a Facebookra, és mondtam, hogy akkor én is megteszem. Fogadást kötöttünk, hogy hány like-ot kap majd az én képem 10 perc alatt. Háromra, hatra, tizenhétre tippeltek, végül hat vagy hétezret kapott, és amikor ezt megmutattam nekik, akkor csodálkoztak, hogy miért tetszikelik tömegével az ő pécsi idegenvezetőjüket. Egy régi vágyam is teljesült, hiszen dolgozhattam az anyanyelvemen. A kedvenc horvát tévém kedvenc műsorának forgattunk Magyarországon, amit nagyon élveztem.

Van esély arra, hogy újraindul a Napló?

Elsősorban én forgató riporter vagyok, nem műsorvezető. A TV2 Naplója 17 év 2 hónap alatt egy nagyon markáns, megjegyezhető műsorrá nőtte ki magát. Most a menekültválság idején és amikor nagyon komoly történések vannak Magyarországon, bizony van egy hiány. Nem lehet mindent három percben elmondani a Tények hírfolyamában. Az aktualitások mellett is vannak bőven olyan el nem mesélt történeteim, be nem mutatott hétköznapi hőseim, akiket mindenképpen szeretnék a képernyőn bemutatni. Ennek az a terepe, hogy legyen egy ilyen műsor, többek között ezért is tértem vissza. Nem Napló néven, de hasonló tematikával, hetente visszatérően. Erről már beszélgettünk a tulajdonosokkal, és reményeim szerint a közeljövőben el is fog indulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik