Szórakozás

Chris Brownt kitiltják Ausztráliából

A turnéra készülő Grammy-díjas amerikai énekest az ausztrál kormány hivatalosan is értesítette: várhatóan megtagadja tőle a beutazási vízumot.  

Az ausztrál döntés indoklása, hogy az énekes 2009-ben súlyosan bántalmazta akkori barátnőjét, Rihanna barbadosi énekesnőt. Ezért el is ítélték, és mivel a próbára bocsátás feltételeit sem teljesítette maradéktalanul, tavaly börtönbe került.

“Nem tudom előre megmondani, hogyan dönt a miniszter, de azt igen, mi az én javaslatom. Meg kell érteni, hogy ha valaki családon belüli erőszakot követ el, majd világ körüli turnéra indul, lesz ország, amelyik nem engedi be. A mi kormányunk nem fél nemet mondani” – mondta a héten egy lapinterjúban a frissen hivatalába lépett Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő nőügyi minisztere, Michaelia Cash.

Peter Dutton bevándorlásügyi miniszter szóvivője vasárnap jelentette be, hogy hivatalosan is értesítették a sztárt a vízum megtagadásának szándékáról. Mindez egy nappal azelőtt történt, hogy megkezdődik a jegyek árusítása a zenész decemberi ausztráliai koncertjeire. Az énekesnek 28 napja van arra, hogy visszavonja vízumkérelmét vagy fellebbezzen és nyomós érvekkel álljon elő annak érdekében, hogy az ausztrál hatóságok mégis beengedjék az országba.

Az amerikai énekestől már Kanada, Nagy-Britannia és Új-Zéland is megtagadta a beutazási vízumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik