Szórakozás

Bruce Jenner hivatalosan is nő lett

A nemváltó hírességet egy kaliforniai bíró pénteken vette nyilvántartásba nőként, Caitlyn Marie Jenner néven a születési anyakönyvében szereplő William Bruce Jenner helyett. Új identitását elnyerve Jenner immár nőként kérhet magának jogosítványt vagy tb-kártyát -tudósít az MTI.

A 65 éves exsportoló, későbbi valóságshow-résztvevő, Kim Kardashian tv-sztár mostotohaapja, áprilisban vállalta fel transzneműségét a nyilvánosság előtt. Elsőként júniusban, a Vanity Fair társasági magazin címlapján jelent meg női külsővel, szeptember elején pedig kérvényezte nemének megváltoztatását személyi okmányaiban is.

Europress
Europress

Az olimpiai bajnok tízpróbázó, akinek három házasságból hat gyermeke született, az elmúlt években a Kardashian celebcsaládról szóló televíziós valóságshow résztvevőjeként vált híressé, később pedig a világ legismerebb transzneműjévé.

Caitlyn Jennert nemrégiben egy South Park epizódban is megemlítették, pontosabban inkább megalázták nemváltása, és a februári, halálesettel végződő balesete kapcsán; utóbbi ügyben egyébként az ügyészség még mérlegeli a vádemelés lehetőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik