Szórakozás

Elbúcsúztatták Harangozó Terit

Ma délelőtt 10 órakor, a Szent István Bazilikában vettek búcsút a szeptember 8-án, 72 éves korában elhunyt művésznőtől.

Az eső ellenére nagyjából 500 ember gyűlt össze a szentmisén; családtagok, barátok, pályatársak, rajongók imádsággal emlékeztek az énekesnőre, hamvai körül temérdek virágot és koszorút helyeztek el.

Galéria
24.hu/Neményi Márton

A Tisztelet Társasága által szervezett megemlékezésen Aradszky László, Koós János, Poór Péter és Szirmai László a ravatalnál búcsúztak egykori pályatársuktól. A gyászolók felvételről meghallgathatták az Ave Mariát, Harangozó Teri előadásában, aminek külön érdekessége, hogy soha nem adták ki, és sehol nem volt még nyilvánosan hallható. A szertartáson részt vett a művésznő jó barátja, Terry Black, és a főszervező Schmuck Andor is.

Harangozó Teri az 1965-ös “Ki mit tud?” felfedezettje, a 70-es és 80-as évek ikonikus magyar énekesnője volt. Állandó szereplője volt a táncdalfesztiváloknak, és 1966-ban hazánk első aranylemezének tulajdonosa is lett a Minden ember boldog akar lenni című dallal.

Galéria
24.hu/Koczka Máté

Legismertebb dalai: Mindenkinek van egy álma, Minden ember boldog akar lenni, Minden nap, Sose fájjon a fejed, Azok a szép napok, A zápor, Szeretném bejárni a Földet.

A művésznőt kívánsága szerint szülőfalujában, Bátyán, a szülei mellett helyezik végső nyughelyére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik