Szórakozás

Vádat emeltek Kállay-Saunders ellen

A bíróságon folytatódik Kállay-Saunders András verekedési ügye, közel két és fél évvel az esetet követően vádat emelt az ügyészség az énekes és barátja ellen. A megasztáros örülhet, ugyanis életveszélyt okozó testi sértés helyett csupán súlyos testi sértés bűntette a vád az ügyészség ­­tájékoztatása szerint.

“Megkeresésére tájékoztatom, hogy az érdeklődött ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete (mivel az ügynek két sértettje van), valamint csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt két személlyel szemben vádat emelt az illetékes bíróságon” – idézi a Bors dr. Bagoly Bettinát, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét.

Felfüggesztett börtönbüntetés lehet belőle

A lap által megkeresett jogász szerint súlyos testi sértés és csoportos garázdaság miatt a két vádlottnak három évig terjedő börtönbüntetés is adható a jogszabályok szerint, így halmozottan pedig maximálisan négy és fél év börtönt kaphatnak. Amennyiben büntetlen előéletűek, a bírói gyakorlat szerint azonban megúszhatják felfüggesztett börtönbüntetéssel.

Az énekes ügyvédje elmondta: bármi is lesz a jogi minősítés, ügyfelével változatlanul jogos védelemre hivatkoznak majd.

Mint ismert, Kállay-Saunders két éve a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyéről tartott hazafelé barátnőjével és barátjával, amikor egy ittas csoport rasszista megjegyzések kíséretében belekötött, majd rájuk támadt. Kállayék állításuk szerint védekezni kényszerültek, így végül a támadók egyike arc- és orrcsonttörést szenvedett, testvérét pedig agyzúzódással szállították kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik