Szórakozás

60 milliót keresnek a stábtagok a TV2 producerén

24Botrány van kialakulóban a TV2 nagy sikerű gasztroműsora, A konyha ördöge körül. A producer, Winhoffer Katalin állítólag nem fizette ki a teljes összeget, összesen 60 millió forintot annak a cégnek, amelyiket felkérte az éttermek átváltoztatásáról szóló show legyártására. Ennek köszönhetően számtalan stábtag vár egy ideje a pénzére, pedig a munkájukat már hónapokkal ezelőtt elvégezték. Állítólag sokáig a műsor arcának, Bereznay Tamásnak sem utalták át a kialkudott gázsit – írja a Blikk.

A konyha ördöge egy úgynevezett AFP, azaz külső gyártású műsor, amely azt jelenti, hogy szponzorpénzből készül. A megvalósulásukhoz a műsor producere teremti elő a szükséges teljes anyagi hátteret olyan hirdetőktől, amelyek természetesen a csatornának az üzleti érdekeit sem sértik. A fizetéselmaradás miatt mindenki Winhoffert okolja, ő pedig azzal indokolja a csúszást, hogy a szponzorok nem fizették még ki a megállapodásban szereplő összegeket neki, ezért ő is fizetésképtelen.

“Igen, van egy elszámolási vitánk; vitatjuk, hogy tartoznánk. Bereznay Tamást pedig kifizettem!” – reagált a lapnak felindultan a producer, majd valószínűleg rájött, hogy többet mondott, mint szeretett volna, és közölte, hogy az újságíró az ügyvédjével folytathatja a beszélgetést.

A TV2 nem kívánta kommentálni az “alvállalkozók vitás ügyét”.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik