Szórakozás

Amerikai iskolába jár Kóbor János lánya

Az Omega frontembere szeretné, ha gyermeke anyanyelvi szinten beszélne angolul, de a jövőjét Magyarországon képzeli el.

Kóbor János kislánya a többi normál iskolába járó kisdiákkal ellentétben kedd helyett csak szerdán kezdi meg a tanulást, hiszen egy amerikai misszionárius iskolába jár, ahol eltérőek a szokások a tanévkezdést illetően.

“Nagyon szeret iskolába járni, de ezt nem tőlem örökölte. Az volt a legnagyobb problémája, amikor elsős volt, hogy szombaton meg vasárnap miért nincs tanítás. (…) Már óvodáskorában egy olyan oviba járt, ahol angol nyelven tudó óvónők voltak. Úgy érzem, hogy anyanyelvi szinten csak ebben a korban lehet megtanulni. Az angol világnyelv, szerintem előbb-utóbb az lesz a nyelv. (…) Magyar szó nincs az iskolában, csak amerikai tanítónénik meg tanítóbácsik vannak, akik nem is tudnak magyarul” – mesélt a Mokkában az amerikai iskoláról az Omega frontembere.

Kóborék arra is figyelnek, hogy a kislány magyarul is kiválóan beszéljen, ezért délutánonként külön magyar tanárnő oktatja.

“Én nem külföldre tervezem az ő jövőjét. Azért mégiscsak Magyarország a gyökerünk, én sem tudtam volna soha elképzelni, hogy ne itt éljek. A migráció ami jött, főleg nem teszi jövőbeli céllá, hogy az ember ne a szülőföldjén próbálja meg először is a dolgot” – tette hozzá a zenész, aki főleg a jó karrierlehetőségek miatt támogatja az angoltanulást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik