Szórakozás

Orbán vacsoráján ígértek díjat Zanának, nem kapott semmit

Egy politikus kitüntetéssel hitegette Zana Józsefet, már a papírmunka is megvolt, de hiába várta az elismerést.

Zana József szí­nész, Ganxsta Zolee édesapja nem kapta meg azt a művészeti kitüntetést, amelyet tavaly ígért neki egy politikus.

“Évek óta ott vagyok Orbán Viktor miniszterelnök vacsoráján, amelyre meghívja a Kossuth-díjasokat egy közös étkezésre. A volt feleségem, Médi, Zoli édesanyja is az, így általa szoktam megjelenni. Tavaly szóba elegyedtem az egyik politikussal – nem mondom meg a nevét -, aki azt mondta, engem is felterjesztenek, kapok valamilyen művészeti díjat. Hogy ez milyen fokozatú lesz, az már rajtuk múlik. Utána az történt, hogy tavaly decemberben felhívott telefonon a művészeti osztály vezetője, hogy diktáljam be az adataimat, mert fel vagyok terjesztve egy díjra. Hogy milyenre, azt nem mondta meg. Aztán januárban kaptam egy levelet, amelyen a saját aláírásommal hitelesítve kellett kijelentenem, hogy a díjat – amelyről nem tudtam, hogy mi – elfogadom, átveszem. Visszaküldtem a levelet, majd vártam a március 15-ét, ami el is jött, de nem kaptam semmit” – panaszolta a Borsnak Zana.

A mostanában kevésbé foglalkoztatott színész nem hagyta ennyiben, és levelet Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, amelyben az szerepel, hogy egy művészeti díj nem csak fél évszázados művészi munkája elismerése lenne, hanem az anyagi helyzetén is javított volna. Végül a főosztályvezető válaszolt, azt, hogy így döntött, és kész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik