Szórakozás

Sebestyén Balázs az alternatív nevelésben hisz

Sebestyen-Balazs(960x640).jpg (Array)
Sebestyen-Balazs(960x640).jpg (Array)

A műsorvezető alaposan kiveszi a részét gyermekei gondozásából, és azt is elárulta, mely módszerek válnak be náluk leginkább a kicsiknél.

Sebestyén Balázs mindent megtesz két fiáért, Benettért és Noelért – derül ki a mai Borsból. A műsorvezető az éjszaka közepén is felkel hét hónapos kisfiához, sőt rendszeresen bújja a gyermeknevelési szakkönyveket is.

“Ha etetésről van szó, én vigyázok addig Noelre, míg Viki elkészül a tápszerrel, de a nappalokból is kiveszem a részem. Ha kell, pelenkázok, tényleg bármit megcsinálok. Nincs olyan, hogy valami Viki dolga vagy külön az én feladatom volna. Amikor Beni az óvoda után hazaér, sokat játszunk.

Sokat olvasok a témában, Bagdy Emőke és Vekerdy Tamás könyveit szeretem a legjobban. Mi is az alternatív módszereket kedveljük, nem azokat a poroszos, szigorú praktikákat, ahogy minket neveltek. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek szabályok, de a testi fenyítésben például nem hiszek. Attól, mert egy gyereket megütünk, nem lesz jól nevelt, csak agresszív felnőtt. Nekünk Benivel nem klasszikus szülő-gyerek viszonyunk van, inkább partneri. Rengeteget beszélgetünk, hogy megértse, mit miért lehet és miért nem, ne csak szabályokat kelljen betartania” – mesélte a képernyőre hamarosan visszatérő Balázs, aki azt is elárulta, nagyobb fia szívesen segít kistestvére körül, de a nagyszülőkre és bébiszitterre is számíthatnak.

Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik