Szórakozás

Az Oreo tényleg elveszi a Pilóta munkáját?

oreo (Array)
oreo (Array)

Hírességek szakértik meg, hogy a szendvicskekszek tényleg elveszik-e egymás munkáját, avagy melyik a jobb.

A kormány “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!”  felütéses bevándorlásellenes plakátkampányával majdnem egy időben terítették be az országot az éppen magyar bevezetés alatt álló Oreo keksz hirdetései, ezzel üzenettel: “Az Oreo megérkezett Magyarországra!” Aztán egyből jöttek a mémek, például hogy “Jön az Oreo és elveszi a Pilóta munkáját.” Nyilván ez csupán véletlen egybeesés, ugyanis az édesség gyártója nem tudhatott a kormány tervéről és már hónapokkal korábban jóváhagyta a hirdetéseket, bár azért így is nagyon vicces.

Még nem tudni, hogy mennyire jött be a reklámkampány, de az biztos, hogy mostanában tényleg úton-útfélen felmerül a nagy kérdés: a hagyományos hazai Pilóta vagy a nemzetközi nagyöreg Oreo a nyerő? Ha valami, ez a kérdés igazán megosztja a magyar közvéleményt. A szendvicskekszek rajongói időnként szinte közelharcot vívnak egymással, de a kedvencek kedvence csak egy lehet! Néhány méltán elismert szakembert, egy csapat celebet kértünk fel, hogy segítsenek eldönteni a nagy kekszcsatát.

Fotó: Europress

Csonka András – Pilóta
“A Pilóta végigkísérte az életemet, annak idején nem volt nagy választék, az volt a legnagyobb keksz, mindenki csak ezt imádta – ahogyan én is. Nem zárkózom el az újdonságok elől sem, de nem valószínű, hogy meg tudnak győzni.”

Ihos József – Oreo
“Mostanában nagy Oreo-rajongó vagyok, mindig van mellettem az autóban egy csomaggal. Imádom, ahogy a kesernyés kakaós keksz kereted ad a belső édes tölteléknek, pörkölt után a legjobb levezetésnek.”

VV Fanni – Pilóta
“Az Oreo szerintem túl cukros, meg sem tudom enni, és Dennis is így van ezzel. Én inkább a Pilótára vagy a mogyorós csokikra szavazok, bár most diétázom, úgyhogy csak módjával eszem édességeket.”

Bódi Csabi – Oreo
“Házasságban hűségesek vagyunk, de az édességek terén nem. Már régóta szeretjük a gyerekekkel és a feleségemmel az Oreo kekszet, nemcsak az eredeti formájában, hanem fagyiba keverve és más édességekben is.”

Alekosz – Pilóta
“Egyértelműen a Pilótára szavazok, de nem feltétlenül az íze miatt. Ha Amerikában élnénk és erről kérdeznél, az Oreót mondanám. Azért döntöttem így, mert szerintem fontos, hogy megmaradjon minden ország sajátossága, nem jó ha más népek termékei betolakodnak. Persze egy kevés jöhet, de ne vegyék el a teret a sajátjaink elől. Van itt épp elég bevándorló, nem hiányzik még az Oreo is!”

Puskás Peti – Oreo
“Nem igazán szeretem az édességeket, de próba meg fellépés előtt mindig eszem egy kicsit, hogy jobban menjen a munka. Ilyenkor az ember nem ehet nehéz főételeket, az Oreo viszont erőt ad és a mozgás is könnyű utána, szóval én rá szavazok.”

Horváth Éva – Pilóta
“Én már azelőtt besokalltam az Oreóból, hogy Magyarországra jött volna. Többször vettem belőle, amikor Kolumbiában forgattunk, de nekem nem jött be igazán. A Pilótát viszont nagyon kedvelem, gyermekkorom emlékeit idézi.”

Hozzátennénk, hogy egyébként a két keksz a látszat ellenére nem egyforma: az amerikai változat vékonyabb, ropogósabb, nem annyira édes és utána mindenképpen inni kell.

Pluszpoén a történetben, hogy az Oreo és a Pilóta magyar forgalmazója egy és ugyanaz a cég, a Mondelez Hungária. Még érdekesebb, hogy habár a Magyarországon forgalomba kerülő termékeket a Mondelez külföldi gyáraiban állítják elő, a szintén ehhez a csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzeme is bekapcsolódott a termelésbe, s az elmúlt években exportra már több ezer tonna Oreo gurult le a hazai gyártósorokról. Néhány méterrel odébb készül a Pilóta is.

Ön mit gondol? Az Oreo tényleg elveszi a Pilóta munkáját? Vagyis az Oreo jobb, mint a Pilóta?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik