Szórakozás

Védett személyek voltak Kubában a 4 for Dance tagjai

A kubai állam speciális bánásmódban részesítette a magyar táncegyüttes tagjait, akik Havannán és Santa Clarán léptek fel hatalmas sikerrel.

Az idén tíz éves jubileumát ünneplő 4 for Dance táncegyüttes rendszeresen turnézik külföldön, legutóbb Kubában jártak. A Magyar Külügyminisztérium közreműködésével a Havannai Magyar Nagykövetség meghívásának tettek eleget a Havannán és Santa Clarán adott két teltházas előadással, amelyeknek végén a közönség állva tapsolta meg őket. Az Illés Dániel, Enyedi Péter, Bárány Kristóf és Gál Sándor alkotta formáció tagjait ott tartózkodásuk alatt végig speciális bánásmódban részesítették.

“Az első két éjszakát egy havannai magánszálláson töltöttük, de mivel a kubai állam védett személyekként kezelt minket, a turné további napjaira egy négy csillagos szálloda kényelmét élvezhettük, természetesen a Magyar Nagykövetség közreműködésével és támogatásával. Minden nagykövetség hivatalos vendége különleges figyelmet és védettséget kap, különböző szabályoknak kell megfelelniük a vendéglátóknak is” – mondta Enyedi Péter, a százmilliós biztosítással rendelkező 4 for Dance tagja, aki elárulta, hogy egy kis városnézésre is volt idejük.

“Először voltunk Kubában és természetesen nagyon tetszett nekünk, hiszen fantasztikus ország. Nagyon sok helyen jártunk már, de Kuba hangulata, az emberek közvetlensége, a régi autók, a gyönyörű tengerpart és a salsa dinamikája nagyon elvarázsolt minket. Egy salsa bárban még a helyiek is megdicsérték tánctudásunkat, ahol egymást, saját táncainkra tanítva szórakoztunk és sajátítottuk el a kubai tánckultúra jellegzetességeit. Mindig nagyon jó élmény más kultúrákkal, táncokkal közelebbről is megismerkedni, még az is eszünkbe jutott, hogy egy új koreográfiánkba bele fogjuk csempészni a kubai salsa mozdulatait” – tette hozzá a táncos.


Fotó: 4 for Dance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik