Szórakozás

Osztert erkölcsileg és anyagilag is megviseli az ellene folyó eljárás

Az Ügyészség egy év négy hónap után vádat emelt ittas vezetés vétsége miatt a színész ellen, aki továbbra is tagad.

Oszter Sándor 2014 februárjában hajtott autójával a budai bevásárlóközpont parkolójának egyik oszlopába. Véralkoholszintje 2,17 ezrelék volt, de azt állította, hogy csak a baleset után fogyasztott alkoholt. A színész jogosítványát azóta bevonták, a nyomozás pedig alig néhány hete zárult le. Habár Oszter ellen az Ügyészség vádat emelt, a művész még nem kapta kézhez a hivatalos dokumentumot.

A színész ügyvédje továbbra is ügyfele ártatlanságát bizonygatja, és felmentését indítványozza. Ráadásul azt mondja, hogy Oszter akár vezethetett is volna ittasan a parkolóban, az ugyanis nem minősül közútnak.

“Változatlanul fenntartom, hogy védencem nem követte el a terhére rótt cselekményt. Az eljárás során ő mindvégig tagadta, hogy ittasan vezetett. Legalább ilyen fontos körülmény az is, hogy az állítólagos cselekmény hol történt. A Btk. ugyanis pontosan rendelkezik arról, hogy hol valósítható meg az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége. A törvénykönyv szerint közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton valósítható meg a vétség, márpedig a MOM parkolója nem minősül egyiknek sem. Magyarán, ha valaki ott ittasan megtesz bizonyos távolságot a kocsijával, az olyan, mintha a kertjében arrébb állna az autóval” – mondta a Borsnak Balogh Gábor, aki szerint Osztert nem csak erkölcsileg, de anyagilag is megviseli a régóta zajló ügy, mivel jogosítvány híján rengeteget kell költenie sofőrre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik