Szórakozás

Korda György lépinfarktust kapott és érszűkülete van

A 76 éves énekes most mert először mesélni arról, hogy milyen szörnyűségeken ment át a múlt év végén.

Korda Györgyről hónapokkal ezelőtt aggasztó hírek érkeztek. Le kellett mondaniuk az összes fellépésüket, mindenki azt találgatta hogy miért látják kórházak közelében, de a házaspár addig nem akart beszélni a betegségről, amíg le nem győzték. Ma már csak rossz emlék mindaz, amin keresztülmentek. Egyedül az énekeslegenda járásán látszik, hogy még nem minden százszázalékos.

“Elmentem a láberem miatt egy katéterezésre. Az orvos mást is megkatéterezett, és kaptam egy lépinfarktust. Négyórás műtéttel vették ki a lépemet, 35 centis vágás volt a hasamon, így sokáig nem dolgoztunk. A láberemben van egy szűkület, és ettől a mozgásom már nem olyan, mint régen… De ez egy olyan do­log, hogy az öreg autóban is ki kell cserélni az alkatrészeket, vagy legalábbis kicsit meg kell javítani. Óvatosan járok, mert rengeteg helyen rosszak a lépcsők, ott a sok zsinór, félek, hogy elesem és megütöm magam, ezért sokszor kérek segítséget” – mondta a Borsnak Korda György, aki 76 évesen is rengeteg fellépést vállal Klárikával az oldalán.

“Ebben a hónapban húsz helyre me­gyünk, és így lesz ez egész nyáron. Nagyon köszönöm az aggódást, de hála a Jóistennek, jól vagyok” – tette hozzá az énekes.


Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik