Szórakozás

Friderikusz luxusvillája külföldi tulajdonba került

A tévés több ingatlana is egy luxemburgi cég kezében van, de azért a TV2 stúdióján kívül is akad hely, ahol álomra hajthatja a fejét.

A Bors utána járt Friderikusz Sándor lakhelyének, de csak egy bonyolult ingatlanhálóra bukkant. A tévés a hírek szerint még 1999-ben vásárolta meg a meggyilkolt médiamogul, Fenyő János hatszáz négyzetméteres luxusvilláját, ám a tulajdoni lap szerint, ez az ingatlan a Földgömb Ingatlankezelő Kft. birtokában van, amelynek a tulajdonosa egy luxemburgi cég.

Friderikusznak Budapest belvárosában is van egy fényűző 234 négyzetméteres apartmanja, ami a Vörösmarty téren található. Ezt 2009-ben vásárolta, de egy évvel később ez is a Földgömb Kft. kezébe került. Egy adószakértő véleménye szerint ez érthető is, hiszen Luxemburg adózási feltételei nagyon kedvezőek, a cégek pedig még inkább csökkenteni tudják adóterheiket.

Fridi egy korábbi nyilatkozatában bevallotta, hogy gyakran változtatja lakhelyét, állandó lakcíme például egy váci utcai lakás. “Hol a belvárosban egy lakásban, hol egy Budapesthez közeli településen, ritkán pedig egy budai villában lakom. De, ha hiszi, ha nem, ha úgy hozná a sors, nem lenne idegen tőlem a lakótelepi élet sem. Én is albérletekben kezdtem, huszonnégy helyen fordultam meg húsz- és harmincéves korom között” – nyilatkozta Friderikusz négy évvel ezelőtt a Szabad Földnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik