Szórakozás

Kecskemét: 22 éve vezeti a gimnáziumot, mégis elvesztheti székét az igazgató

Dr. Lukács Lajos 22 éve vezeti a Bányai Júlia Gimnáziumot, pályázatát nem támogatja Kecskemét képviselő-testületének kormánypárti frakciója.

A Hírösvény.hu számolt be arról, hogy a kecskeméti képviselőtesület csütörtökön vita nélkül utasította el a Bányai Júlia Gimnázium jelenlegi igazgatójának intézményvezetői pályázatát. A portál nem érti az okokat, mivel „a reáltantárgyak országos és nemzetközi versenyein sikerrel szereplenek a diákjaik, a nyolcosztályos tehetséggondozás-alapú oktatási koncepciójuk a felvételi statisztikák szerint sikeres”.

A jogszabályok alapján az Intézményfenntartó Központ Kecskeméti Tankerületének igazgatója az intézményvezetői – magasabb vezetői – beosztás ellátására beérkezett pályázat véleményezését kérte ki Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatától – írják. Ennek a szavazásnak lett a vége Dr. Lukács Lajos elutasítása, bár Mák Kornél alpolgármester által jegyzett előterjesztésben az áll: “Javaslom, hogy a közgyűlés a jelenlegi intézményvezető további öt évre történő megbízását támogassa.”

Az igazgató támogatói Megvédjük a Bányait címmel indítottak Facebook-csoportot, amely kedd fél 5-re tüntetést szervez Je suis Bányais diák! címmel. A csoport adminisztárora az Indexnek elmondta: „Azt szeretnénk elérni, hogy Kecskemét városa ismerje el azt a munkát, amit a bányais munkaközösség Lukács Lajos vezetésével végez, ne kicsinyes politikai játszmák áldozata legyen egy jó iskola.” Céljuk, hogy a Klik végül támogassa Dr. Lukács Lajost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik