Szórakozás

15 hónapja vizsgálják Oszter ittas vezetését

Oszter Sándor ellen rekordideje folyik büntetőeljárás, de még időben vannak a rendőrök.

Az ittas vezetéssel gyanúsított Oszter Sándor esetében már sokadszor hosszabbították meg a nyomozást, érdemi előrelépés azonban továbbra sincs az ügyben. A színész jogi képviselője, Balogh Gábor a Fővárosi Főügyészséghez fordult panasszal, mert nem érti, mi tart ilyen sokáig. Azt válaszolták, hogy az észrevételeit megküldték a nyomozást felügyelő kerületi ügyészségnek.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi rendőrkapitánysága nem akart tájékoztatást adni a nyomozás érdekeire hivatkozva. Egy belső informátor azonban a Blikknek elárulta, hogy azért húzódik az ügy, mert a védelem több indítvánnyal, többek között gyanúsítotti indítvánnyal fordult a zsarukhoz. Ezeknek a kivizsgálásához pedig időre van szükségük a nyomozóknak.

Bár már most rekordideje folyik a vizsgálat, még időben vannak, ugyanis a gyanúsítotti kihallgatástól számított két év a határideje a nyomozásnak. Ott mindenképp érdemi döntést kell hozni: vagy megküldik vádemelési javaslattal az ügyészség felé, vagy megszüntetik a nyomozást. Ez tehát azt jelenti, hogy Oszter még jól is kijöhet abból, ha tovább húzódik az ügy. Ha két év alatt sem jutnak el a vádemelésig a zsaruk, akkor ejthetik az ügyét. Ők mégsem örülnek ennek, ugyanis a színész addig sem vezethet.


Fotó: Szabolcs László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik