Szórakozás

Koncertre hívták a karmestereknek beszólogató Bochkort

Bochkor-Gabor(3)(960x640).jpg (Array)
Bochkor-Gabor(3)(960x640).jpg (Array)

A rádiós műsorában Kobayashi Ken-Ichirot kritizálta; most élőben is megtekintheti munkáját.

Nagy port kavart nemrégiben Lang Györgyi Bochkor Gáborhoz írt nyílt levele, amiben kiosztotta a Music FM reggeli műsorának műsorvezetőit, mivel azok élő adásban cikizték Kobayashi Ken-Ichirot, és kérdőjelezték meg a karmesteri hivatás létjogosultságát. Bochkor később szintén a nagyközönség előtt válaszolt az énekesnő levelére, most pedig ismét előkerült a téma. A MÁV Szimfonikusokkal ugyanis különleges kapcsolatban áll a neves japán dirigens, és szeretnék tehetségét Bochkor Gábornak élőben bizonyítani.

“Mi voltunk az első zenekar, amelyet Japánon kívül vezényelt – velünk nyerte meg a köztévé első nemzetközi karmesterversenyét és indult el a hírnév felé 1974-ben. Azóta is rendszeresen koncertezik velünk; tavaly óta tiszteletbeli vendégkarmester a zenekarnál, ahol minden zenész nagyon szereti őt.

Megkerestük Bochkor Gábort, aki egyébként pont úgy beszélt, mint sok kívülálló. Éppen ezért szeretnénk meghívni egy próbára és természetesen valamelyik előadásukra is, hogy megmutathassuk neki, mekkora szerepe van egy karmesternek abban, hogy egy darabból végül igazi koncertsiker lesz – árulta el Lendvai György, a zenekar ügyvezetője.

Fotó: Beliczay László/ MTI 

“Bochkor elfogadta a meghívást, sőt ügyvezetőnkkel is felvette a kapcsolatot, aki félretett neki két jegyet a kedd esti előadásra a Zeneakadémián. Az orgonaülésen fog ülni, tehát szemtől szemben látja majd Kobayashit illetve a zenekart munka közben. Ez egyébként egy jó hely, ha valaki élvezni akarja a koncertet…

Mi mindig szívesen látjuk koncertjeinken azt, aki nyitott arra, hogy jobban megismerje azt, amiről véleményt mond. Ügyvezetőnk nem egy vérszomjas alkat, nincs benne harag vagy bosszúvágy – csak szeretné megmutatni Bochkornak, mi minden múlik egy jó karmesteren, hogy mitől lesz egy koncert világraszóló siker vagy bukás” – mondta el Kiss Viktória, a MÁV Szimfonikusok sajtósa.

Bochkor Gábor a Blikknek szólalt meg röviden: “Volt róla szó, hogy a próbán is részt vehetek, sőt szerettem volna élőben kapcsolni a próbát a Music FM-ben, de mivel a mi műsorunk reggel 10-ig tart, a próbák viszont 11 óra körül kezdődnek, erről le kellett mondanom. Mi nem véleményt alkottunk, hanem viccelődtünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik