Szórakozás

Titokban lánya született Czeizel Endrének

A professzor nem hitt a fogamzóképességében, fiatal szeretője azonban 2014 augusztusában világra hozta Fannit.

Czeizel Endre hatvanhat évesen esett szerelembe egy huszonhárom éves lánnyal, miközben a hétköznapjait közel 40 éve második feleségével éli. Erzsike nem ajándékozta meg babával a genetikust. Szeretőjétől, Dóritól azonban már két gyermeke is született: a második, Fanni szinte teljes titokban jött világra múlt év augusztusában – írja a Blikk.

“Már csak a korom miatt is felelőtlenségnek éreztem egy újabb gyermek vállalását. De Dóri nem adta fel (…). Romantikus szakmai énem kitalált egy kompromisszumos megoldást. Lefagyasztattam a spermámat, és Dórival megbeszéltem, hogy ezt a halálom után felhasználhatja, ha még akkor is úgy gondolja majd. Ezt Dóri el is fogadta. Az első hat hónapos kemoterápia után visszaállt korábban kialakított életrendünk. A hétvégéket Dórival és Andrissal töltöttem, fontosnak tartottam, hogy a fiamnak maradjon emléke az apjáról. Biztos voltam fogamzóképtelenségemben. Mégis, Dóri egyszer csak arról tájékoztatott, hogy várandós. A hír hallatán, hogy újra apa leszek, kiborultam (…). Később azt gondoltam, hogy az ilyen körülmények között fogant magzat úgysem marad meg. Megmaradt. 2014 augusztusában megszületett Fanni. Végül is meghatottan vettem a karomba, és rám mosolygott” – idézi a lap Czeizel hamarosan megjelenő M. Kiss Csaba: Czeizel Endre Két életem, egy halálom című könyvéből.

A genetikus professzor a könyvében arról is ír, hogy a lehetőségekhez mérten megpróbált tisztességes lenni. A felesége és a szeretője tudtak egymásról, nem titkolózott. Hozzáteszi: mindkét nő mást és mást jelentett neki, és mindkettőre szüksége volt.


Fotó: Pál Anna Viktória

Ajánlott videó

Olvasói sztorik