Szórakozás

Cooky 14 millióért vizsgázott

Cooky (cooky, )
Cooky (cooky, )

A rádiós ezentúl utasszállító repülőgépet is vezethet, amire már hosszú évek óta vágyott. Mostantól igyekeznie kell összehangolni a repülést és a rádiózást.

Pénteken Cooky letette a hetedik engedélyhez szükséges utolsó vizsgát, és immár megkaphatja a CPL-t, azaz a kereskedelmi pilóta-szakszolgálati engedélyt – írja a Blikk. A rádiós elárulta, hosszú évek és igen komoly anyagi ráfordítás után tette le a vizsgáit.

“Rengeteget tanultam, és egy csomó tanfolyamot elvégeztem, hogy mind a 15 tantárgyból le tudjak vizsgázni a repülésmeteorológiától kezdve a légijogon át a hajtóműismeretig ” – mesélte a bulvárlapnak Cooky, aki 14 milliót fizetett a komplett tanfolyamért.

“Ez bizony ennyibe kerül! Tizenkétmillió alatt nem lehet megúszni, mert a 170 milliós gépen minden tanóra drága, a tanfolyamokról nem is beszélve, de a legolcsóbb tankönyv is legalább 10 ezerbe kerül. Az sem ritka, hogy valaki 17-18 milliót fizet érte. (…) Évekkel ezelőtt úgy álltam neki, hogy mindenképpen Boeinget akarok vezetni, de hamar kiderült, érzékem van a repüléshez, és jól tudok egyszerre több dologra figyelni, bár rádiósként ezzel régóta tisztában voltam. Ez az egész nyolc évembe telt, de most olyan boldog vagyok, hogy az oktatómat elhívtam egy ünnepi körre. Remélem, a rádiózással össze tudom hangolni a repülést, hiszen hétvégi járatokat simán be tudnék vállalni, de egyelőre a jelentkezéseimet küldözgetem a légitársaságoknak. El sem hiszem, hogy már itt tartok!”

Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik