Szórakozás

Benkő Dániel vega étrendre fogta kutyáját

A lantművész öt évvel ezelőtt döntött úgy, hogy kiiktatja a húst az étrendjéből, amihez négylábú társa is csatlakozott. Mondjuk, nem vagyunk benne biztosak, hogy nagy örömmel…

Benkő Dániel évekkel ezelőtt tette le a voksát a vegetáriánus étrend mellett, amihez ha akart, ha nem, Döme kutyájának is alkalmazkodnia kellett. Azóta a spániel is zöldségeken és gyümölcsökön él, és csak akkor jut valami “normális” táplálékhoz, ha átszökik a szomszédhoz.

“Amióta vegetáriánus va­gyok, azóta Döme is az. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ő sem eszik húst. Helyette finom biozöldségeket és -gyümölcsöket majszolunk mindketten. Az alma és a sárgarépa a kedvence, de nagyon szereti a vecsési savanyú káposztát rizzsel. Egyébként imádja az olyan harapnivalókat is, mint a graham lisztből készült keksz vagy a stíriai metélt. Na­gyon eszi a kecskesajtot is, és most kezdünk rászokni a céklára. Ritkán szegi csak meg ezt az ét­rend­et, leginkább akkor, amikor nem vagyok résen, és átszökik a szomszédba macskaeledelt kunyerálni” – mesélte a magát szégyenlősnek mondó Benkő a Borsnak.

Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik