Szórakozás

Félreértés miatt rabosították Deák Bill Gyulát

A zenésztől a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának irodájában már ujjlenyomatot is vettek, most azonban úgy tűnik, tévesen gyanúsították.

Ahogyan tegnap megírtuk, Deák Bill Gyula átesett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rabosítási folyamatán, azaz ujjlenyomatot vettek tőle, és bekerült a bűnügyi nyilvántartásba. A Blikk jogi szakértője, dr. Kamarás Péter elmondta, hogy a rabosítást a gyanúsítás előzi meg, a hatóság ekkor közli az illetővel, hogy bűncselekmény megalapozott gyanúja áll fenn vele szemben. Deák Bill ügyvédje viszont azt állítja, az énekes félreértés áldozata lett, ami roppant kínos számára.

“Ez a bizonyos rabosítás, amelyről írtak, a valóságban az eljárási rutin része volt csupán, és különösebb jelentőséggel nem bír. Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy védencemnek nincsen semmi takargatnivalója, és megerősíthetem, hogy mindez roppant kellemetlen neki. Ahogy az ügy olyan stádiumba ér, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt. Jelenleg csak annyit mondhatok, hogy a megindított eljárás egy szerencsétlen félreértésen alapul” – magyarázta dr. Juhász M. Gábor ügyvéd.

A Blikk információi szerint a NAV általános forgalmi adó jogtalan visszaigénylése miatt indított eljárást. Ennek alapján, valamint az ügyvéd nyilatkozatának ismeretében azt gyanítják, hogy nem a legendás zenész adhatta az ominózus számlá(ka)t, hanem az a személy vagy cég, akivel vagy amivel Deák Bill szerződésben állt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik