Szórakozás

Budapesten forgatják a Prometheus 2-t

A Hír24 több forrásból is úgy tudja, hogy Ridley Scott filmjének díszletei épülnek a budaörsi reptéren.

Csúszik a bemutató

A Prometheus 2 megjelenését eredetileg 2014-re vagy 2015-re tervezték, legutóbb 2016 márciusára ígérték a Foxnál. A sci-fi-horror-thriller rendezője és producere Sir Ridley Scott, forgatókönyvírója pedig Jake Paglen lesz. A forgatást az utolsó cikkek szerint idén ősztől tervezték – bár Budapestet sehol sem említették.

Amerikai filmesek már hetek óta gigantikus betondíszleteket építenek a Budaörsi Repülötéren. A futurisztikus betonelemeket a reptér egyes épületeivel együtt állítólag Prometheus 2 című amerikai filmhez használják majd díszletként. A Hír24 információi szerint Ridley Scott és sátbja a Ferihegy 1-nél is forgatott már, ezen a helyszínen pedig egészen szeptember közepéig dolgoznak majd. A szerződéseket a legnagyobb titokban kötötték meg, a produkció dolgozóinál is szigorúan veszik a titoktartást. A stáb engedélyeit Budapest Főváros Kormányhivatala állította ki, ezt meg is erősítették a Hír24-nek.

“Említett filmmel kapcsolatban a Budapest XI. kerület Repülőtér út 4. szám előtti közterületre (útszakaszra) vonatkozó hatósági szerződést Budapest Főváros Kormányhivatala a jogszabálynak megfelelően a megrendelővel megkötötte. A szerződés további részletei nem publikusak.”

A Hír24-nek arról is beszámoltak, hogy az építési munkálatok miatt már egy ideje félpályás útlezárás lassítja a közlekedést. A megnövekedett várakozási idő miatt zúgolódnak a környéken élők, valamint a helyzet a helyi kiskereskedőknek is komoly forgalomkiesést jelent. Azt nem lehet tudni, hogy meddig tartanak a lezárások.

Így néznek ki a díszletek kívülről
Fotó: Hír24

A Prometheus első része egyébként a kultuszfilmmé lett Alien-filmekkel egy univerzumban, azok cselekménye előtt, 2093-ban játszódik, így tekinthető az Alien-filmek előzményének is. Ugyanakkor új főszereplőket és történetszálat vesz fel, nem az előző főhős, Ripley sorsát követi nyomon. A második rész történetről eddig csak annyi szivárgott ki hogy több David-android lesz benne, valamint hogy inkább a horror felé viszik el a filmet.

Az IMDb szerint a film szereplője lesz az X-Men filmek sztárja, Michael Fassbender, Noomi Rapace, valamint Danny Webb is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik