Szórakozás

Cliff Richardnál szexuális zaklatás miatt tartottak házkutatást

A rendőrség egy 80-as években történt molesztálási ügy miatt kutatta át a brit énekes berkshire-i otthonát.

A brit rendőrség egy évtizedekkel ezelőtti ügyben nyomoz. Az eljárásba bevonták Sir Cliff Richard ingatlanát is. A 80-as években történt szexuális bántalmazási ügy áldozata egy 16 év alatti fiú volt – adta hírül a DailyMail.

“A házkutatás során több tárgyat is lefoglaltak, de letartóztatás nem történt. A ház tulajdonosa nem tartózkodott otthon” – mondta szűkszavúan a rendőrség szóvivője, akinek nyilatkozatából nem derült ki, hogy Cliff Richard tanúként vagy gyanúsítottként szerepel az ügyben.

A 73 éves Cliff Richard, aki jelenleg portugáliai nyaralójában tartózkodik, a házkutatás után nyilatkozatában elárulta, tisztában van a róla keringő pletykákról, ám a vádak hamisak. Készen áll a rendőrökkel való együttműködésre, amennyiben őt is bevonják a nyomozásba.

Sir Cliff – aki Harry Webb néven született – minden idők egyik legsikeresebb brit könnyűzenei előadóművésze, karrierje során 21,5 millió lemeze fogyott, és kétszer képviselte Nagy-Britanniát az Eurovíziós Dalfesztiválon. Két éve a brit uralkodó trónra lépésének 60. évfordulóján rendezett gyémántjubileumi szuperkoncerten is fellépett, és 1968-as eurovíziós világslágerével, a Congratulations című örökzölddel köszöntötte II. Erzsébet királynőt.

Fotó: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik