Szórakozás

Ilyen volt testközelből Robin Williams

Több magyar színészünknek is összekapcsolódott az élete egy ponton a 63 évesen elhunyt Oscar-díjas sztárral. Ők meséltek.

A magyar Robin Williams címmel talán Mikó Istvánt és Tordy Gézát illethetnénk, hiszen ők kölcsönözték a legtöbbször és a legjelentősebb szerepekben a színész magyar hangját. A depresszióban szenvedő sztár halála őket is váratlanul érte.

„Mivel nagyon sokszor szinkronizáltam, megismertem a technikáját, felvettem a ritmusát. Remek alakításai voltak, hiszen színesen játszott. A komikus és a drámai szerepekben is jól működött. Alaposan megismertem a játékát, de személyesen sohasem találkoztunk, pedig tudom, hogy járt itt Magyarországon” – mesélte a Hir24-nek Mikó István, aki a Jumanjiban és A kétszáz éves emberben is Robin Williams bőrébe bújt.

Tordy Géza az Oscar-díjas színész drámaibb szerepeihez adta a hangját, így az aranyszobrot hozó Good Will Huntingban is ő szinkronizálta, de mégsem ez volt a kedvenc filmje Williamstől.

„Végtelenül sajnálom azt, ami történt. Éppen most fejeztem be egy kétrészes sorozatának a szinkronizálását. Többször is kölcsönöztem neki a hangom, de a Holt költők társasága volt a kedvencem. Abban a filmben igazán nagyot alakított Robin Williams.”

Rudolf Péter egy közös filmforgatás során személyesen is találkozott az amerikai színésszel, akinek szórakoztató és meglepően segítőkész személyiségéből is ízelítőt kapott.

„1996-ban együtt dolgozhattam vele a Hazudós Jakab forgatásán. Egy hónapig tartott a munka, amiben egy kisebb szerepet kaptam. A film hangulata nagyon nyomasztó volt és valóban -25 fokban cipeltük a cementes zsákokat. Robin Williams egy nagyszerű fickó volt. A megterhelő munka ellenére is igyekezett szórakoztatni a stábtagokat és még a magyar statisztákat is segítette. Volt például egy jelenet, amikor tízszer is bevetődött a sárba, csak hogy a legjobb reakciót hozza ki belőlük. Amikor pedig leforgattuk az én jelenetemet, látta rajtam, hogy nem vagyok teljesen elégedett, ezért magára vállalva a dolgot megkérte a forgatócsoportot, hogy vegyük újra. Közvetlen volt és folyamatosan pörgött, ami mögött általában ott lapul a depresszió is, de ezt innen megítélni nehéz és rég is volt már. Bennem csak jó emlékek maradtak” – mesélte a színész.

Robin Williams közvetlenségéről pedig a magyar közönség is megbizonyosodhatott, hiszen a sztár Friderikusz Sándor műsorában is remek hangulatot teremtett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik