Szórakozás

Mázsányi rákkeltő anyagot tárolt egy lyukas konténerben

A szegedi egyetem egyik cégének vezetőjeként, a klinika veszélyes hulladékainak biztonságos megsemmisítése lett volna a feladata.

Vádat emelt a szegedi ügyészség egy – az egyetem tulajdonában lévő – helyi cég vezetője ellen, mert a rá bízott, az emberi egészségre káros, súlyosan rákkeltő hulladékot nem az előírásoknak megfelelően tároltatta.

A vádhatóság közleménye szerint a farmakológiai intézet pincéjének felszámolása során, a férfi utasítására több mint két mázsa veszélyes vegyi anyagot (annak megsemmisítéséig) egy korábban leégett égetőmű egyik lyukas konténerében helyeztek el.

A szabálytalanul tárolt veszélyes anyagok vonatkozásában azok gyűjtésére, tárolására és kezelésre a cég nem is rendelkezett engedéllyel, azok az égetőműben a vádlott utasításai alapján nyilvántartásba vétel nélkül kerültek elhelyezésre – olvasható az ügyészség nyilatkozatában.

Az ügyre a cégvezető leváltása után derült fény. A vádlott egyébként nem először áll hasonló cselekmény elkövetése miatt bíróság előtt. Legutóbb 2 évre próbára bocsátották. Most felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik