Szórakozás

Nem találják a Lázár Jánosnak írt fenyegető levél eredetijét

Nagyon sok a kérdőjel a megvádolt exrendőr ügyében.

Január közepén kezdődött meg a Szegedi Törvényszéken annak a tápiószentmártoni férfinak a pere, aki a vád szerint még 2011-ben fenyegető üzenetekkel zaklatta Lázár János és Czerván György országgyűlési képviselőket. Az ügyészség szerint a község volt alpolgármesterét telefonon hívogatta, illetve két alkalommal személyesen is felkereste, míg Lázárnak egy levelet küldött, melyben a gyerekei megcsonkításával fenyegette meg. A 45 éves volt rendőr mindkét esetben az öregségi nyugdíjra vonatkozó fideszes törvényjavaslatot kérte számon a politikusoktól.

Bánfalvi Zorán a napokban nyilatkozott az Origo című hírportálnak. Elismerte, valóban felkereste Czervánt, hogy megtudja, hogyan fog szavazni a kérdéses ügyben, és tett is néhány megjegyzést a politikusra, ez azonban szerinte még nem minősül zaklatásnak, azt pedig egyenesen túlzásnak tartja, hogy emiatt életvédelmis nyomozók törjék rá az ajtót az éjszaka közepén. Azt, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak címzett levelet ő írta volna a portálnak is és a bíróságon is tagadta.

Az utóbbi váddal kapcsolatban ugyanakkor nagyon sok a kérdőjel. Az exrendőr számítógépét még egy korábbi rendőrségi ügye miatt vizsgálták meg. Csak később nézték át újra a merevlemezről készített másolatot, amikor kiderült a Lázár Jánosnak írt levelet Bánfalvi lakhelyéhez közel, Tápióbicskén adták fel. Bár az írást, egy törölt fájlban megtalálták, a kinyomtatott és feladott levél címzését a grafolófus szerint nem Bánfalvi írta.

A férfi kérte, hogy egy általa felkért szakértő is megvizsgálhassa az említett másolatot, azt azonban a hatóságok nem találják. A Szegedi Törvényszék azt közölte, hogy azért nincs náluk, mert azt egy másik ügyben foglalták le, és magát a lemezt nem csatolta az eljáró hatóság, ugyanakkor intézkedtek annak felkutatásáról.

A szövevényes ügyről részletesebben itt olvashatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik