Szórakozás

Sakkozó bántalmazása – Ártatlannak vallották magukat a rendőrök

Tagadták, hogy 2012 júniusában Szegeden megütötték vagy megrúgták az egyesült arab emírségekbeli sakkvezetőt, Szaúd Mohamed al-Marzúkit. Az ügyben kedden, március 11-én kezdődött meg tárgyalás a SzegediTörvényszéken.

Ahogy arról a Szeged24 is beszámolt, március 11-én elkezdődött a tárgyalás a megvert sakkozó ügyében. Az előzőleg kiírt tárgyalást elhalasztották, mert az egyik rendőr a tárgyalást megelőző napon új ügyvédet hatalmazott meg védelme ellátásával. A mai napon folytatták a pert, ami a rendőrök és a taxis meghallgatásával kezdődött.

Az ügyben két rendőr és egy civil állt a törvényszék elé. A törzsőrmestert és az őrmestert hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettével, közúti veszélyeztetéssel, valamint súlyos testi sértés kísérletével, a taxisofőrt közúti veszélyeztetéssel vádolja az ügyészség.

Az rendőr törzsőrmester és a rendőr őrmester és egy harmadik társuk 2012. június 2-án Szegeden civilben járőrözött. A rendőrök illegális migránsokat kerestek, mert tudták, hogy korábban a zöldhatáron keresztül Szerbia felől magyar területre lépett egy csoport, amelynek tagjait embercsempészek a városban akarták felvenni.

A rendőrök azt mondták, hogy a Belvárosi hídon látták meg az arab férfit és társát, akiket ruházatuk és bőrszínük alapján határsértőnek gondoltak. Mivel a rendőrök már többször fogtak el ezen a helyszínen határsértőket, az esetek kilencven százalékában pedig a migránsok igyekeznek elszökni, a történtek alátámasztották sejtésüket.

A rendőrök magyarul, majd angolul felszólították őket, hogy igazolják magukat, de a két férfi futásnak eredt. Az intézkedés kezdetén egyikük felmutatta rendőrjelvényét, másikuk pedig a nyakában viselte szolgálati igazolványát.

A rendőrök közölték, hogy több száz méteres gyalogos és autós üldözés után érték utol az egyik menekülőt, aki előzőleg átesett egy autón. A sakkozót a földre kényszerítették, fejét földre nyomták, ruházatát átvizsgálták, és okmányokat, valamint fegyvereket kerestek nála.

Miután az arab férfi már nem állt ellen és asztmája miatt panaszkodott, nem bilincselték meg. Mindkét rendőr határozottan tagadta, hogy megütötte vagy megrúgta a sértettet.

A taxis, aki annak idején taxijával szintén a menekülők nyomába eredt, nem tett vallomást, de elismerte, hogy autójával az arab férfi elé hajtott.

A tárgyalás. Fotó: MTI

Az ügy tárgyalása júniusban az arab férfiak és a tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik