Szórakozás

Kövér László Szegeden: látványos eredményeket ért el az ország

Az elmúlt négy évben az ország nemcsak elkerülte a csődhelyzetet, de látványos eredményeket is tudott produkálni. Mondta Kövér László kedden Szegeden, aki emléktáblát is avatott az ÁVH egykori épületén.

Huszonkét esztendeje nem volt példa arra, hogy annyian – 4,03 millióan – dolgozzanak, mint jelenleg. Ma 260 ezerrel dolgoznak többen, mint a 2010-es kormányváltáskor, a növekmény több mint fele pedig a versenyszférában teremtett munkahelyekhez kötődik – közölte a politikus a lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Ha ezen a pályán tudunk maradni, van esély arra, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely jöjjön létre, elérve ezzel a 2010-ben kitűzött célt – hangsúlyozta Kövér László.

Kifejtette: a kormány teremtette adókedvezményeknek köszönhetően a nők, az első munkahelyüket kereső fiatalok és a nyugdíjhoz közeledő korosztály foglalkoztatási adatai is javulnak.

A sajtótájékoztatót megelőzően Kövér László fölavatta azt az emléktáblát, amelyet az egykor az Államvédelmi Hatóság szegedi központjának helyet adó mai Tisza szálló épületén helyeztek el, Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke kezdeményezésére.

Felavatják az emléktáblát. Fotó: MTI

A mai Tisza Szállóban működött 1949 és 1956 között az Államvédelmi Hatóság vallatóközpontja, majd 1956 és 1958 között a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Politikai Nyomozó Osztálya. Ide, a Széchenyi tér 3. alá vitték az 1956-os forradalom után az állam ellenségeinek számító embereket is. Az épületben veréssel és kínzással bírták “vallomásra” a kommunista rendszer ellenségeit.

Az Országgyűlés elnöke avatóbeszédében úgy fogalmazott, a létező szocializmushoz, a kommunizmushoz való viszony ma is vízválasztó: azok, aki a diktatúra jóvoltából élveztek vagy élveznek érdemtelenül előnyöket, nem hajlandók tudomásul venni azt, ami szerte az országban az ehhez hasonló pincékben vagy éppen a Szovjetunióban történt honfitársainkkal.

Bohács Zsolt, Kövér László és Gyimesi László a Tisza szállóban rendezett fórumon. Fotó: MTI

Nem hajlandók tudomásul venni a rendszer lényegét, “a felmagasztalt erőszakot”, és nem hajlandók lemondani a gyűlölet körén keresztül nézett jövőről, messianisztikus önimádatukról és a hozzá társuló arroganciáról – tette hozzá.

Azok, akik nem hajlandók fejet hajtani azokon a helyeken, ahol a tömeggyilkosságok történtek, ahol embereket kínoztak szisztematikusan vagy csak találomra, nem demokraták, és nincs mondanivalónk számukra – mondta Kövér László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik