Szórakozás

Kiesett a szegedi versenyző az ironmantriatlon világkupán

Csőke Balázsnak fel kellett adnia a versenyt, mert az úszás után, kerékpározás közben kihült.

A szegedi sportolónak az év első versenyét, az új-zélandi ironmantriatlon világkupát fel kellett adnia kihűlés miatt. Dühében azt írta Facebook oldalára, hogy:

“Mérgemben futok egy maratont!”

Csőke Balázs ezt meg is tette a világkupa másnapján. Az egyik valószínűsíthető ok, amiért ez megeshetett a sportolóval, hogy új edzőjével – David Tilbury – több és intenzívebb volt az edzés. Ezáltal Balázs két kilót fogyott, így a testzsírszázaléka is csökkent. Nem sokat, de lehetséges, hogy pont annyit, amennyi elegendő, hogy hipotermia alakuljon ki hidegben biciklizve.

Ez pech, rosszul jött ki a lépés. Az úszás remekül ment, az élbollyal jöttem ki a vízből, amely 18 fokos volt, a levegő viszont a kora reggeli időpont miatt 4-5 fokos. Hozzászoktam, hogy csuromvizesen hidegben kerékpározzak, de pont most nem ment. Fél óra után már mindenem reszketett. Amikor az egyik motoros versenybíró érdeklődött az állapotomról, már beszélni sem tudtam, így leállított, fel kellett adnom a versenyt – mondta Csőke Balázs a délmagyar.hu-nak. A versenyző három órával később már jól érezte magát.

A tervezett négy helyett várhatóan öt világkupán kell indulnia, hogy behozza az itt szerzett  lemaradás.

Az egyre népesebb világranglista miatt egyre több pont kell ahhoz, hogy az 50 legeredményesebb ironman mezőnyét felvonultató hawaii világbajnokságon indulhasson valaki. Balázsnak ez már nem egyszer sikerült és idén is ez a célja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik