Szórakozás

Titokzatos kór miatt veszélyben a 2 éves kislány

Alig egy hónapos kora óta nem tudják kideríteni, mitől vannak rohamai az ópusztaszeri babának. A szülők nem adják fel.

Gazsó Diána 2011. szeptemberében született 35. hétre, kicsit több, mint 2 kilóval. Három hétig úgy tűnt, minden rendben van a babával, de egyik nap hirtelen megmeredt a kis teste, majd rángatózott.  Azonnal bevitték az újszegedi gyermekkórházba. Ott nagyon sok vizsgálatot végeztek, de mind negatív lett – mesélte a Szeged24-nek Gazsó Erika, a kislány édesanyja.

A rohamok nem maradtak abba, sőt agysorvadást okoztak, ezért Diácska mozgássérült és fogyatékos lett.

Dia kórházban két éve

A Csodaház:

Foglalkoztató Napközi és Fejlesztő Iskola Hódmezővásárhelyen, ahol halmozottan sérült gyermekekkel foglalkoznak.

A kislány jelenleg a szülőkkel van otthon, Ópusztaszeren, négy egészséges testvérével.  Lassan betölti a három éves kort, de még mindig nem tud ülni és enni is csak pépeset tud, azt is csak cumisüvegből.

A család fejlesztőközpontba is járt a kicsivel, de busszal vinni Ópusztaszerről Szegedre rendszeresen, túl körülményes és költséges is a családnak, ezért kénytelenek voltak erről lemondani. Most Erika jogosítványra gyűjt, mert a hódmezővásárhelyi Csodaházba felvennék Diát, ha betölti a három évet. Oda könnyebb lenne megoldani a napi bejárást és itt megfelelő kezelést biztosítanak a kicsinek.

Cél: pontos diagnózis

A rohamok továbbra is gátolják a kicsi fejlődését és ha nem tudják megállítani ezeket,  Dia agya tovább sorvadhat.

Az édesanya elmondta, hogy szeretnénk Varsóba vinni fejlesztésre a kislányt és találni szeretnének egy szakembert, aki végre megtalálja a betegség okát.

A négy gyerek eltartása mellet nem kis munka nagy utazásokra, jogosítványra félretenni.  Az apuka reggeltől estig dolgozik, hogy előteremtse a szükséges pénzt.

Kupakok is segíthetnek

Az elkeseredett szülők a legapróbb segítségbe is kapaszkodnak. Üdítős kupakok gyűjtéséből is remélnek egy kis pénzt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Centerke Adományozó Központban (Szeged, Fő fasor 9. alatt) hétköznapokon 10 és 17 óra között adhatók le a kupakok.

A két éves Dia gyógyulásának támogatására Facebook oldalt is létrehoztak.

Dia 2 évesen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik