Szórakozás

Újabb őrülettel állt elő a Mátranovák Company

mátranovák company (mátranovák company, )
mátranovák company (mátranovák company, )

Rendhagyó kép -és hanganyaggal jelentkezik a Mátranovák Company. A fehérvári zenekar elárulja, hogyan is született a két új dal.

Kapcsolódó cikkek

A 2012 novemberében megjelent “Játék és Muzsika 10 percben” kislemez folytatásaként, rövid kereskedelmi tévés “tündöklés” után, két újabb szerzeménnyel jelentkezik hazánk első számú lakodalmas death-metál zenekara (amit a Hammerworld csak vallatáshoz és tömegoszlatáshoz ajánlott jó szívvel).

Az idei X-Faktor ténylegesen velük startolt el. A zsűri nem igazán tudta hova tenni a Mátranovák Company produkcióját. Tóth Gabi értetlenül állt az események előtt, Alföldi arcáról lefagyott a mosoly, Geszti kellő humorral kezelte az „álomízű érzést”. A fiúkkal készült korábbi interjúnkat itt találják.

Két új lakodalmas death metal dal

“A koncepció az volt, hogy két, hangulatában egymástól gyökeresen eltérő dalt rögzítsünk, minél jobban kifacsarva a zenekar megszólalását. Inkább az akusztikus hangzás felé tendálva egy élő, pulzáló anyagot akartunk rögzíteni annak minden szépségét és hibáját felvállalva. Külön érdekesség, hogy a hangszerelés lehetőségeit csak egy dolog határolta be: Hármunkat plusz a két operatőrt minden holminkkal együtt 1db személyautóval kellett eljuttatnunk a helyszínre így aztán a Bösendorfer-t már nem tudtuk a tetőcsomagtartóra szíjazni.”

A felvételek egyébként egy vértesi nyaralóban, Gánt-Gránáson készültek.

Egy disznóvágás és egy szabadulási buli között félúton

“A házikó nagyjából a semmi közepén, egy erdő és egy völgy találkozásánál helyezkedik el festői környezetben. Számos nyári mulatozás emléke köt ide minket viszont a felvétel reggelén tél volt úgyhogy a folyamatos tűzifa aprítás, kályha pakolás és az ipari húspépből készült kecsapos baromfi érmék kenyérrel történő fogyasztása különösen autentikus légkört teremtett ahhoz , hogy először az érzelmek húrjai legyenek megpengetve majd pedig egyre mélyebbre süllyedjünk a posványban, valahol egy disznóvágás és egy szabadulási buli között félúton.”

Korhatáros szövegek, csak erős idegzetűeknek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik