Szórakozás

Három hétig volt igazi tél

Az időjósokat is megtréfálta a tél alakulása december óta. Ha minden igaz, már nem is kell arra számítanunk, hogy visszatérnek a kemény fagyok.

“Január 1-től március 15-éig folyamatosan téli idő lesz, s a komoly lehüléseket (-15-20 fok) január 12-e, február 1 és február 22-e körül várhatjuk. Kellemes tavaszban lesz részünk, bár az utolsó fagy május 1-5 között prognosztizáható.” – írja a híres Dávid naptár.  Dávid Mihály, a nyíregyházi időjós az idei első két hónapot illetően nagyot tévedett, ám a tavaszra vonatkozó megállapítása akár még be is igazolódhat.

A Dávid naptár állításához képest a tények a következőképpen alakultak: A december kifejezetten enyhe volt, a karácsonyi ünnepek alatt csak eső esett. A tavasziasnak indult január végére lehűlt és behavazott. Február elején még tartotta magát a tél, ám miután elolvadt a hó, kifejezetten tavasziasra fordult az idő. Az előrejelzések szerint a nappali középhőmérsékletek februárban inkább 10 fok fölött, mint alatt várhatók. Március kifejezetten enyhe időjárással indul, hiszen az első tavaszi hétvégére 15 fokos nappali felmelegedést jeleznek előre a meteorológusok.

A Dávid naptár is enyhe tavaszt prognosztizál, ám megjegyzi: Érdekesség, hogy május 27-én hidegebb éjszakánk lesz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik