Szórakozás

Nem hirdettek ítéletet a csalibringát ellopó férfi ügyében

A Szegedi Járásbíróság határozatlan időre elnapolta a tárgyalást.

Először kerülhetett volna hivatalosan is pont a Tolvajkergetők szegedi csoportjának akciójára, de ez nem történt meg. A férfi még 2013. július 28-án lopta el a Tolvajkergetők szegedi aktivistáinak csalikerékpárját. A nyomkövetőnek köszönhetően később azt gyorsan meg is találták a férfi lakásán.

A rendőrök a Szegedi Városi Rendőrkapitányságra vitték a biciklitolvajt, akinek a lopás mellett garázdaság miatt is felelnie kellett, mivel erőszakos volt a vele intézkedők ellen.

A február 19-ei tárgyaláson a Tolvajkergetők helyi csoportjának képviseletében Dovalovszki Andrási is ott volt. Elmondta, a férfi magával vitte a 209 ezer forintos biciklit, majd velük szemben is erőszakosan lépett fel, miután kérdőre vonták tette miatt.

A bíróság mégsem hozott ítéletet, az ügyet határozatlan időre elnapolta. Az okot nem közölték.

A Tolvajkergetők szegedi csapatának erőfeszítései kezdenek beérni. Arról sajnos még nem tudunk beszámolni, hogy drasztikusan csökkent volna a szegedi kerékpárlopások száma. Folyamatosan kapjuk a megkereséseket, amiben arra kérnek, hogy segítsünk. Azt viszont biztosan állíthatjuk, hogy munkánk eredményeként egyre kevesebb bűnöző rontja Szeged levegőjét – nyilatkozta Dovalovszki András civil aktivista.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik