Szórakozás

Elegük lett a kajapornóból

süti (sütemény, desszert, étterem, )
süti (sütemény, desszert, étterem, )

Két Michelin-csillagos francia séf akadt ki az ételeiket lefotózó vendégeken.

Vannak olyan éttermek, amelyek kifejezetten hálásak a közösségi médiának és az őket népszerűsítő instagramozóknak, hiszen ezek a fotók ingyenreklámot jelentenek.

Mások szerint ez egyenesen sértő.

Az étel azért van, hogy megegyük, nem azért,hogy amatőr fotókon körbejárja az internetet – nyilatkozták vezető séfek, akiknek elegük lett a food porn-ból. Egy kisebb konyhafőnök mozgalom alakult, tagjai egyszer és mindenkorra betiltanák a mobilozást az éttermeikben.

Fotó: Thinkstock

Régen az emberek egymásról, a családjukról, a nagymamájukról készítettek képeket – ma a vacsorájukról – elégedetlenkedett Alexandre Gauthier, a La Madelaine-sous-Montreuil-beli Grenouillere étterem főszakácsa.

Mindennek megvan a maga helye és ideje. A mi célunk, hogy különleges pillanatokat szerezzünk a vendégeinknek, de mire odáig jutnak, hogy megegyék, teljesen kihűl. Előbb ragadnak telefont, mint villát – tette hozzá a 34 éves Gauthier.

Most azt fontolgatja, hogy fényképezni tilos szimbólumokkal látja el a menüt.

“Ha az emberek a közösségi oldalakon terjesztik az ételeinkről készült fotóikat, azzal lényegében elveszíti a dolog a meglepetés varázsát, ráadásul onnantól kezdve bárki lemásolhatja azt – nyilatkozta Gilles Goujon, akit lépten-nyomon a saját szarvasgombás specialitásába botlott a közösségi oldalakon. Azért is bosszant ez a trend, mert egy átlagos okostelefon kamerája nem készít jó minőségű képeket, és nem kelt túl jó benyomást a munkánkról – tette hozzá.

Fotó: Thinkstock

A francia séfek mozgalmához egyre többen csatlakoznak.

“Az én filozófiám az, hogy nem otthon vagy és nem vagy egyedül. Az emberek azért jönnek ide, hogy nyugodtan étkezzenek, és ha bármilyen módon megakadályozod, fellépünk ellene.” – mondta egy New York- i étterem főszakácsa, aki pontot is tett a diskurzus végére azzal, hogy fémmel fedette be a falakat, így az éttermében nincs térerő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik