Szórakozás

Zsenipalánta: 8 évesen 4 nyelven beszél

Már az általános iskolát is második osztályban kezdte a kecskeméti csodagyerek.

Papp Marcell elsősorban az idegen nyelvek iránt mutat érdeklődést, már 4 nyelven beszél folyamatosan. Szülei azt állítják, hogy tehetségének az oka az, hogy már csecsemőkora óta aktívan foglalkoztak vele. Édesanyja nyelvtanár és születése óta olaszul és spanyolul beszélt hozzá, míg édesapja magyarul. Majd kédőbb ehhez jött az angol.

Az első szavam spanyol volt. Mai napig, amikor anyával játszunk, akkor a spanyol és az olasz nyelvet használjuk. Meséket is csak idegen nyelven nézek, csak a tudományos műsorokat nézem magyarul. Emellett az angol videókat is jól megértem. Mára angolból vagyok a legjobb – mondta a Baon.hu-nak Marci.

Marci már az óvodában is kitűnt tehetségével a társai közül, így az általános iskolát is második osztályban kezdte. A beszélt négy nyelv után a franciát kezdte el, de az nem tetszett neki, ezért inkább a németet választotta. A 8 éves fiatal azon kevés diák közé tartozik, akik kedvenc tantárgya a matematika.

Sport terén a sakk áll hozzá a legközelebb. Három éve sakkozik, szinte az elejétől fogva kiváló eredménnyel. Sorra nyeri az aranyérmeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik