Szórakozás

Elítélték a hajléktalan gyilkosait

Első fokon hat és nyolc év börtönbüntetést kapott az a négy fiatal, aki 2012-ben agyonvert egy fedél nélkül élő férfit a Pilisben.

 

A későbbi gyilkosok többször is találkoztak egymással Pilisszentiván külterületén, a temető közelében, az erődben, ahol szalonnát sütögettek és rendszeresen iszogattak. Augusztus 24-én hajnalban is egy ilyen ivászat után mentek hazafelé, amikor kitalálták, hogy útba ejtik az elhagyott trafóházat, ahol a 61 éves, gyenge fizikumú férfi élt.

Későbbi áldozatuknak a végzetes találkozás előtt többször adtak ennivalót, megmaradt italt. Ezúttal azonban a matracon alvó férfit felváltva ütni-verni kezdték, amikor pedig sikerült kimenekülnie, utánamentek és rugdosták, kézzel, elemlámpával, botokkal verték, végül magára hagyták a sokszoros töréseket és tüdősérülést szenvedett férfit.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés első- és másodrendű vádlottja a bűncselekmény elkövetésekor még csak tizenhét éves volt, így Izsó Gergelynek és Sturcz Balázsnak hat-hat évet kell fiatalkorúak börtönében letöltenie, a másik két vádlott, Belánszky Dániel György és Bandi Szabolcs Kristóf nyolc-nyolc év börtönt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik