Szórakozás

Tüntettek az EDF DÉMÁSZ dolgozói – fotók

Félezer munkás részvételével tartottak demonstrációt Szegeden a Klauzál téren.

Az EDF Démász dolgozói azt szeretnék elérni, hogy ismét a régi legyen a szociális párbeszéd a szakszervezetek és a vállalat menedzsmentje között, a jövőben pedig a munkavállalókat is vonják be az őket is érintő döntésekbe. A szegedcafe.hu úgy tudja, hogy az idei béremelési követelések egyelőre nincsenek terítéken, az iparágban ugyanis most indultak a bértárgyalások.

Az EDF Démász dolgozói más városból is jöttek, így szeretnék rávenni a cég vezetését, hogy változtasson a tárgyalási szokásain. Korábban is volt már hasonló tüntetés. 2012 tavaszán a méltányos béremelésért emelték fel a szavukat a dolgozók.

Az utóbbi időben nagyon megromlott a szociális párbeszédünk minősége a menedzsmenttel, a tavalyi évre például még nincs bérmegállapodás, ezért szeretnék felhívni a tulajdonosok és a menedzsment figyelemét arra, hogy a tárgyalások alatt igen fontos az érdemi, szociális párbeszéd – mondta Nagy Sándor, az EDF Démász szakszervezeti vezetője.

Tavaly jelentős, 7 százalékos állománycsökkentés volt a cégnél, amit egy megállapodás keretében tettek meg, ezt követően viszont a bértárgyalások nem futottak tovább. El szeretnék érni a vezetőség és a dolgozók között megromlott párbeszéd helyreállítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik