Szórakozás

Állatkínzásra nevelő játék

Kalapáccsal verhetik a teknőst a gyerekek.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület hívta fel a figyelmünket az alábbi gyerekjátékra. A reflexet javító, gondolkodást fejlesztő, egy-két éveseknek szánt műanyag teknőc páncélját rendeltetésszerűen addig kell egy kis gumikalapáccsal püfölni, amíg ki nem dugja fejét. A játékállat ekkor szabályosan nyekken egyet.

Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

Vajon az állatok nyüstölése a gyerekekben milyen irányba fejleszti, vagy rombolja az egészséges személyiséget? – teszik fel a kérdést az állatvédők.

Seres Zoltán, az egyesület vezetője szerint nem kizárt, hogy a gyermekkorban átvett rossz minták alakítják ki az alsóbbrendű állatokkal szermbeni rossz viselkedési formákat. Mint mondta az extrém esetek mindenkiben felháborodást keltenek, ugyanakkor az állatkínzás egyes formái szinte természetessé vállnak, észrevétlenek maradnak.

Feltehetjük magunkban a kérdést, hogy a felnőttkori környezetkezelés milyenségéhez van e köze annak, hogy a “Katalinka szállj el” című dalt énekeltetik velünk a bölcsődében, vagy állatokat kalapáccsal püfölő játékokat adnak a kezünkbe a játszóházban – mondta az állatvédő szervezet elnöke.

Forrás: Youtube.com/majonezknitting

Ajánlott videó

Olvasói sztorik