Szórakozás

Woody Allen fia is tagadja a molesztálási vádat

Moses Farrow védelmébe vette nevelőapját, akiről lánya azt állította, hogy 1992-ben, hétéves korában szexuálisan zaklatta őt.

Moses Farrow a People magazinban kijelentette, hogy Allen “természetesen” nem molesztálta húgát, Dylan Farrow-t. Moses és Dylan a filmrendező Allen és a színésznő Mia Farrow örökbefogadott gyermekei.

Mia Farrow annak idején a gyerekek felügyeleti jogáért folytatott bírósági huzavona idején vádolta meg a filmrendezőt azzal, hogy szexuálisan zaklatta Dylant. A pár azt követően szakított, miután Farrow rájött, hogy Allen szerelmi viszonyt kezdett legidősebb nevelt lányával, az akkor már húsz év körüli Soon-Yi Previnnel, akit Farrow még korábbi élettársával fogadott örökbe. (Allen 1997-ben elvette a lányt és azóta is vele él.)

Árulás és bosszú

Moses Farrow visszatekintve a People-ben úgy értékelte, hogy anyjuk Allen megvádolásával állt bosszút apjukon, amiért beleszeretett Soon-Yibe. Allen ellen sohasem emeltek vádat a gyermekzaklatás miatt, mert az ügyben folytatott szakértői vizsgálat alaptalannak találta a panaszt.

Dylan Farrow a napokban a The New York Timesban közölt nyílt levélben gyanúsította meg Allent az ellene elkövetett szexuális erőszakkal. Az újság szerdán közölte, hogy Allen lehetőséget kért a válaszadásra, és azt biztosítják is számára. Allen szóvivője korábban is jelezte, hogy az ártatlanságát mindig is hangoztató filmes válaszolni akar Dylan vádjaira. A rendező hamisnak és szégyenletesnek nevezte a nemi erőszak vádját.

A 36 esztendős Moses Farrow a People-nek arról is beszélt, hogy húgának nem kellene azzal a “hamis benyomással” leélnie az életét, hogy Allen molesztálta őt gyerekkorában. Dylan Farrow “árulásnak” nevezte Moses megszólalását az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik