Szórakozás

Fegyveres kommandósok vigyáztak Horváth Évára

Az Amerikában kasszát robbantott Mark Wahlberg-film díszbemutatóján megjelenő Horváth Évát a vendégek döbbenetére hirtelen egy komplett kommandós sereg vette körbe, és ültette a helyére.

Budapesten tegnap mutatták be a két Oscarra jelölt A túlélő című filmet, az amerikai SEAL elit kommandó 2005-ös bevetésének emléket állító akciót. A haditengerészet négy magasan képzett katonájának afganisztáni küldetése az ott rejtőzködő tálib vezér likvidálásáról szólt, ám igen csúnya kudarcba fulladt.

Fegyveresek vigyáztak rá a moziban

Az amerikai debütálás után hazánkba is megérkezett a többszörös díjnyertes film, és a bemutatón élethű felszerelésben tiszteletüket tették a tengerentúli bevetések szakértőivé váló airsoft játékosok is, akik gyűrűbe fogták az eseményre érkező Horváth Évát.

„Átéltem már ezt-azt, de védett személyként még soha sem kísértek. Öt felfegyverkezett katona vett körbe, és nem engedtek el addig, amíg le nem ültem a moziteremben. A filmmel kapcsolatban nagyon érdekeltek a túlélési technikák, hogy mire képes vészhelyzetben az ember.

Évát klausztrofóbiája gátolja

Egyébként is híve vagyok az izgalmas kalandoknak, az olyan szituációknak, amikor saját határainkat is képesek vagyunk átlépni. Bár eléggé vállalkozó szellemű vagyok, a film láttán azt mondom, képtelen lennék egy kommandós kiképzésre, de tisztelettel és érdeklődéssel nézem azokat, akik ezt a szakmát hivatásból űzik” – mondta Horváth Éva, hozzátéve, hogy önnön képességeinek leginkább a tériszonya és a klausztrofóbiája tud határt szabni.

Ettől függetlenül szívesen részt venne egyszer egy airsoft-eseményen, ahol élethű katonai felszerelésben és fegyverekkel játszanak el bevetéseket.

A megtörtént eseményeket rekonstruáló kommandósok a filmbemutató vendégei között kiszúrták az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagját, Sipos Petit is, akit az este folyamán szintén védett személyként kezeltek.

A 40 millió dolláros A túlélőt, amelyet a Las Vegas Film Critics Society Awards a legjobb akciófilmnek választotta, és amelyért Mark Wahlberg a Critics Choice Movie Awards gálán elnyerte az amerikai kritikusok legjobb akciófilmes színész elismerését a hazai mozizók február 6-tól tekinthetik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik